Nyitva tartás: Hétköznap: 8.00-19.00, Hétvégén: 9.00-11.00

+36 27 330-195 | +36 20 317-0988 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Őssejtterápia

Egy viszonylag új eljárás áll rendelkezésünkre klinikánkon az ízületi betegségekben, elsősorban arthrózisban szenvedő  betegeink részére, ez az un. őssejt terápia.

Az őssejt kezelés lényege hogy egészséges felnőtt kutyákból származó un. mezenteriális őssejteket juttatunk a sérült ízületbe.  Az őssejtek (MSC-k) képesek porc ill. ín és izomsejtekké differenciálódni, amivel hozzájárulhatnak  a sérült porcfelszínek regenerálásához. Mindemellett az őssejteknek közvetlen gyulladáscsökkentő hatása is van, ami hozzájárul  a beteg ízületek gyógyulásához.

Az őssejtek ízületbe juttatása egy injekció segítségével történik, fájdalommentesen, enyhe bódításban.  Ez a nem invazív eljárás nem terheli meg a beteg szervezetét, a végtag az őssejt beültetés után rögtön terhelhető.  A porcregeneráció eredménye azonban csak a beültetést követő hónapokban érzékelhető. Az őssejteket hyaluronsavban feloldva juttatjuk az ízületbe, így külön hyaluronsavas feltöltésre nincs szükség.

ŐssejtterápiaFontos tudnivaló hogy őssejt kezelésre csak akkor kerülhet sor, ha pontosan diagnosztizáltuk az adott ortopédiai betegséget illetve elhárítottuk az ízület károsodását kiváltó okot (pld. könyökdiszplázia esetén eltávolítottuk a levált porcot arthroszkóppal).  Amennyiben az ízületet károsító kórok fennáll, az őssejt kezelés eredménye nem lesz tartós vagy eredménytelen is lehet az őssejt kezelés.

A leggyakoribb betegségek, ahol az őssejt kezelés alkalmazható: könyökízületi diszplázia, porcleválások, vállízületi OCD, vállarthrózis, térdízületi arthrózis régi keletű térdszalag szakadás vagy patellaficam miatt, csípőízületi diszplázia, csukló ill. bokaízületi arthrózis, porckopás stb.

További információkért hívja állatkórházunkat.