Nyitva tartás: Hétköznap: 8.00-19.00, Hétvégén: 9.00-11.00

+36 27 330-195 | +36 20 317-0988 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Állatorvosoknak

Kedves Kollégám, szeretettel köszöntelek honlapunkon!

A Profivet Állatorvosi Sebészeti Központ, Magyarország első Kisállat Sebészeti Központja referáló állatkórházként működik. Ennek értelmében nagy számú – határainkon innen és azokon túl dolgozó - állatorvos kollégánk irányítja hozzánk nap mint nap a sebészeti, elsősorban ortopédiai eseteit kivizsgálás vagy műtéti beavatkozás céljából.

Partner állatorvosaink elsősorban azért választanak minket, mert mindamellett hogy Magyarországon ill. világviszonylatban is kiemelkedően magas színvonalú diagnosztikai és sebészeti ellátást igyekszünk biztosítani a hozzánk irányított betegeiteknek, törekszünk a beküldő állatorvosok teljes körű tájékoztatására, a maximális kollégalitásra és együttműködésre a referált esetekben. 

A színvonalas diagnosztikai és sebészeti munkánk alapját az adja, hogy mindamellett hogy 16 éves gyakorlattal rendelkezünk a kifejezetten bonyolult esetek megoldásában, rendszeresen külföldi továbbképzéseken veszünk részt és mi magunk is sok továbbképzésen tartunk előadást, de folyamatosan, minden nap nagy esetszámban referált, elsősorban ortopédiai esetekkel foglalkozunk. (Példaképp 16 éve végezzük a térdízületi elülső kereszt szalag szakadás világviszonylatban legsikeresebb eljárásának tartott TPLO műtétét, amit szinte minden műtéti napon operálunk, jóval nagyobb esetszámban, mint pld. macska ivartalanítást.) Bizonyos speciális műtétek elvégzésében mint az  arthroszkópia, TPLO, háromszoros medencei oszteotómia, csípőprotézis beültetése kifejezetten nagy gyakorlattal rendelkezünk. Egyes ortopédiai műtétek, mint pld. a könyökízületi protézis beültetése jelenleg csak nálunk elérhető, a súlyosan arthrotikus, könyökdiszpláziás kutyák esetén.

A mindennapi munkánkat a legkorszerűbb műszeres háttér segíti (nagyfrekvenciás, digitális röntgen, arthroszkóp, laborgépek, nagyfelbontású színes doppleres ultrahang, lézer stb.) Újdonság az őssejt terápia, amit egy magyar kutatócsoporttal karöltve végzünk.

A küldött esetekről telefonon ill. e-mailben is értesítünk, egyeztetjük az utókezelést. A sebészeti ill. ortopédiai eseteiddel kapcsolatban folyamatosan hívhatsz, e-mailben fogadjuk a röntgeneidet és segítünk a megfelelő diagnózis felállításához ill. a legmegfelelőbb kezelések elvégzéséhez, akkor is ha nem tudod elküldeni hozzánk a beteged.

A hozzánk irányított betegeidet csak és kizárólag a Te általad küldött problémával fogadjuk, más vizsgálatot ill. beavatkozást nem végzünk, csak a Te kérésedre ill. Veled egyeztetve azt.

A műtétek után minden esetben utókezelésre visszautaljuk Hozzád a beteget, részletes zárójelentéssel.

A kollégák leggyakrabban kért vizsgálatai: sántaságvizsgálat, neurológiai vizsgálat, sebészeti kivizsgálás (akut has, mellkasi problémák), onkológiai-sebészeti kivizsgálás, szemészeti kivizsgálás, röntgen, ultrahang, endoszkópia, laborvizsgálatok.

ÁllatorvosoknakA kollégák által kért leggyakoribb beavatkozások: TPLO, patellaficam műtét, könyök ill. vállarthroszkópia, csípődiszplázia műtétek (HMO, csípőprotézis), csonttörések, szalagszakadások, csontfejlődési rendellenességek korrekciója, gerincműtétek (porckorongsérv, CEC), hasi műtétek, gátsérv, FUS műtét, teljes hallójárat exstirpáció, daganat eltávolítások ill. rutin műtétek idős, fokozott altatási kockázattal járó betegek esetén.

„Célunk hogy betegeid maximálisan elégedettek legyenek a nálunk kapott ellátással, így maximálisan elégedettek legyenek Veled,
a beküldő állatorvosukkal is.”

Dr. Muka Péter Pál, a Sebészeti Központ vezetője.