Nyitva tartás: Hétköznap: 8.00-19.00, Hétvégén: 9.00-11.00

+36 27 330-195 | +36 20 317-0988 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fizioterápia

Rendelőintézetünkben található Pest-megye első Állatorvosi Fizioterápiás Központja.  A mozgásszervi ill. neurológiai betegségekből való mihamarabbi sikeres felépülés egyik alapja a helyesen és rendszeresen végzett fizioterápia.

FizioterápíaA fizioterápiás foglalkozásokat képzett fizioterapeutánk nagy gyakorlattal végzi Fizioterápiás Központunkban. A nálunk elvégzett fizioterápia legnagyobb előnye, hogy minden fizioterápiás esetben, fizioterapeutánk a saját ortopéd orvosunkkal való konzultáció alapján végzi el a szükséges fizioterápiás beavatkozásokat így biztosan a legszakszerűbb ellátásban részesülnek a fizioterápiát igénylő betegek.( Magyarországon kevés helyen ill. Pest-megyében egyedülálló módon az állatorvosi ortopéd sebészeti központhoz és az ortopéd orvosi ellenőrzéshez kapcsolódik a nálunk végzett fizioterápia, ami garantálja a legjobb minőségű ortopédiai ellátást.)

A fizioterápia lényege hogy a végtag  ill. gerinc műtétek után, az érintett izmok és ízületek passzív és aktív bemozgatásával, speciális gyakorlatok elvégzésével hozzájárulhatunk a betegeink mihamarabbi és fájdalommentes felépüléséhez. Vannak olyan mozgásszervi betegségek is, ahol műtéti beavatkozás már nem végezhető. Ezekben az esetekben (pld. idült ízületi problémák, nem operálható gerincbetegségek. stb.) is nagy szerep jut a fizioterápiának a fájdalommentes, normális mozgás eléréséhez.

A fizioterápiás kezelés több részből tevődik össze. Az ízületek aktív ill. passzív mozgatása, tornáztatása mellett, mágnesterápiás kezelést ill. lézerkezeléseket (lásd lézerkezelések menüpont) is végzünk az adott végtagon. A lebénult izmok esetén TENS készülékkel stimuláljuk a beidegzési zavar hiányában sorvadásnak indult izmokat.  Közvetlen kapcsolatban vagyunk a hozzánk közel eső Veresegyházi Kutyauszodával (kutyauszi.hu), ahol az irányításunk ill. javaslatunk alapján a fizioterápia kiegészítéseként úsztathatjuk is betegeinket.