Nyitva tartás: Hétköznap: 8.00-19.00, Hétvégén: 9.00-11.00

+36 27 330-195 | +36 20 317-0988 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Lézerkezelések

LézerkezelésekA modern állatorvosi kezelések szinte nélkülözhetetlen eleme az un. soft vagy lágylézer kezelés. Ezzel a speciális berendezéssel a normális gyógyulási folyamatokat stimuláljuk (biostimuláció), amivel lerövidül a gyógyulási idő, hatékonnyá válik a fájdalomcsillapítás ill. bizonyos betegségek (pld. nyalási vagy lick granulóma) csak lézerrel gyógyíthatók hatékonyan.

A lézerkezelések egyik fő területe a bőrgyógyászat, ahol a nem vagy nehezen gyógyuló bőrproblémák hatékonyan kezelhetők  lézerrel.

A másik nagy terület a sebészet, ahol a nem vagy nehezen gyógyuló sebek kezelésére használjuk a lézert. A sebek gyógyulása lézerkezelés után felgyorsul, azokban az esetekben ahol kimerülni látszik a szervezet saját sebgyógyító mechanizmusa, a lézerkezelés újra beindíthatja a sebgyógyulási folyamatokat.

Különösen nagy szerepe van a lézerkezeléseknek az ortopédiában ill. a neurológiában. A csont és ízületsebészeti műtétek után alkalmazott lézerkezelés lerövidíti a gyógyulási időt és csökkenti a műtét utáni fájdalmakat. A porckopásos, arthrózisos ízületek esetén fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatása van.

A neurológiai kórképek közül a perifériás idegek ill. a gerincvelő regenerálásában egyedülálló hatékonysággal bír a lézerkezelés. A porckorongsérves ill. egyéb okból lebénult kutyák, macskák beidegzési   zavarjának kezelésére rendszeresen lézerkezelést használunk.

A lézerkezelések hatékony kiegészítői a fizioterápiának is.