Nyitva tartás: Hétköznap: 8.00-19.00, Hétvégén: 9.00-11.00

+36 27 330-195 | +36 20 317-0988 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Műszeres vizsgálatok

A röntgenvizsgálataink során a legmodernebb  un. nagyfrekvenciás röntgenkészülékkel dolgozunk, amely készülék mindamellett hogy a tökéletes képminőséget produkál,  a hagyományos röntgenekhez képest sokkal kisebb háttérsugárzást produkál, így nem terheljük felesleges röntgensugárzással kedvenceinket a vizsgálat során. A röntgenvizsgálat ma már elengedhetetlen a mellkas, a hasüreg,  a végtagok, a gerinc illetve a koponya betegségeinek vizsgálata során a pontos diagnózishoz.

A régióban egyedülállóan digitális röntgent használunk. A digitális röntgen legnagyobb előnye hogy az un. mélységélesség állításával láthatóvá tehetők azok az elváltozások, ami a hagyományos röntgenfelvételen nem lenne látható. Ezzel sokkal pontosabb diagnózist tudunk így felállítani, mint a régi hagyományos röntgenekkel.


Az elkészült felvételeket, diszplázia szűréseket így azonnal lemezen oda tudjuk adni a tulajdonosoknak, el tudjuk küldeni e-mailben ill. egyidejűleg mi is archiváljuk. A digitális kép örökre megmarad, szemben a röntgenképpel, ami egy-két év alatt elhalványul és tönkremegy.

Műszeres vizsgálatok állatkórház

Az ultrahang vizsgálat során a régiónkban egyedülállóan nagyteljesítményű un. színes doppleres ultrahang készülékkel dolgozunk. Ez a fajta ultrahangkészülék színes modullal képes kimutatni az áramlásviszonyokat, például szívvizsgálatnál illetve 3D-s megjelenítésre is képes az egyes betegségek pontos és precíz diagnosztizálásához. Az ultrahangvizsgálatokat ébren, bódítás nélkül végezzük, sok betegség kizárólag ultrahanggal állapítható meg biztosan. Leggyakrabban a hasüreg illetve a szív betegségeit vizsgáljuk ultrahanggal, de gyakran használjuk az ultrahangot a vemhesség diagnosztikában, szülészeti problémáknál, a mellkas, a szem betegségeinél is.

 

 

Műszeres vizsgálatok állatkórházAz endoszkópos vizsgálat során az üreges szervek, a garat, az orrüreg a légcső, a nyelőcső ill. a gyomor megbetegedéseit vizsgáljuk.  A száloptikás rendszer a mikrokamera ill. monitor segítségével milliméterről-milliméterre át tudjuk vizsgálni ezeknek a szerveknek felületét. Az endoszkópos vizsgálat gyakran nem csak diagnosztikai eszköz, hanem egyben terápiás megoldás is, pld. a nyelőcsőben rekedt idegentest gyakran el is távolítható endoszkóp segítségével, megkímélve kedvencünket egy kockázatosabb nagyműtéttől. Egyedülálló flexibilis és merev endoszkóp parkunk segítségével a kiskutyáktól a nagykutyákig minden állat kivizsgálható.