Nyitva tartás: Hétköznap: 8.00-19.00, Hétvégén: 9.00-11.00

+36 27 330-195 | +36 20 317-0988 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Korszerű és biztonságos műtéttechnikák

Fájdalommentes beavatkozások.

Korszerű műtétechnikákA Profivet Állatorvosi Sebészeti Központ Magyarország első állatorvosi sebészeti központja, ahol kifejezetten a kisállat sebészetre specializálódott szakorvosok végzik a hozzánk érkező betegek sebészeti ellátását több mint 15 éves gyakorlattal.

A műtéti beavatkozásoknál a legfontosabb szempont a műtéti beavatkozás biztonsága mind az altatás mind az alkalmazott műtéttechnika szempontjából, amellett hogy ezek a beavatkozások a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjanak az állatok számára és véletlenül se okozzanak fájdalmat.

Az altatás biztonságáról külön állatorvos altatóorvos gondoskodik, a legmodernebb és legbiztonságosabb altatási technikákat alkalmazva (izoflurános gépi altatás). Az állatok altatását az altatóorvos mellett monitorok figyelik (pulzoximéter), valamint lehetőség van az állatok altatás előtti kivizsgálására (kardiológiai ill. laborvizsgálatokra), tovább növelve ezzel az altatás biztonságát.

A műtéti technikák közül sebészeti központunk mindig is az élen járt és ma is a legmodernebb, és legbiztonságosabb műtéttechnikákat alkalmazza. A ma még sok helyen újdonságnak számító un. TPLO térdműtétet több mint 15 éve, több mint 1500 esetben alkalmaztuk nagy sikerrel. Az első magánklinika voltunk, ahol arthroszkóppal, feltárás nélkül végeztük és ma is rutinszerűen végezzük az ízületi műtétek jelentős részét, de szintén elsőként alkalmaztuk az un. korai fancsonti fúzió nevű, minimal invazív (fájdalommentes) diszplázia műtétet. Jelen pillanatban is több olyan műtétet végzünk, ami Magyarországon kizárólag nálunk elérhető (könyökízületi protézis beültetés, könyök diszpláziás kutyáknak).

Különösen fontos szempont hogy az általunk végzett szükségszerű beavatkozások ne okozzanak fájdalmat vagy kellemetlenséget az állatoknak. A műtétekre időpontra érkezett állatokat megnyugtatjuk, a műtét előtt nyugtatót is adunk szükség esetén. Törekszünk a lehetőség szerinti legrövidebb altatási-műtéti időre.  A műtét után saját, nyugodt kórházi boxban térnek magukhoz az állatok állatorvos ill. asszisztens felügyelete mellett. Szükség esetén melegítjük is a kisállatokat. A műtétek után csak teljesen ébren adjuk haza az állatokat, a műtét alatt ill. után is maximálisan gondoskodunk a fájdalomcsillapításról.

A műtétek többsége un. minimal invazív beavatkozás, aminek az a lényege hogy ne okozzunk felesleges stresszt vagy fájdalmat az állatoknak, gyors legyen a gyógyulási és regenerálódási idő, hogy minél hamarabb visszatérhessenek a megszokott életvitelükhöz. Ilyen minimal invazív beavatkozás pld. az arthroszkópia, ahol seb ill. metszés készítése nélkül egy szúrási csatornán keresztül, száloptikás kamerarendszer segítségével operáljuk meg a beteg ízületet.

Tapasztalataink szerint a műtéten vagy kórházi ellátáson átesett pacienseink többsége kifejezetten szeret hozzánk járni a műtéti-kórházi benntartás után és nem marad rossz emléke a beavatkozásról.