Nyitva tartás: Hétköznap: 8.00-19.00, Hétvégén: 9.00-11.00

+36 27 330-195 | +36 20 317-0988 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Arthroszkópia

Sebészeti Központunk az első magánklinkia ahol az izületi műtétek egy részét sebészeti feltárás nélkül, arthroszkóppal végezzük, aminek következtében sokkal gyorsabban, izületi traumák nélkül, sokkal kisebb fájdalmakkal gyógyulhatnak a műtéten átesett betegek.

Az arthroszkópia lényege, hogy egy miniatűr, steril, száloptikás kamera rendszerrel egy apró szúrási csatornán keresztül jutunk be a műtendő izületbe, anélkül hogy feltárnánk az izületet. A hagyományos feltárásnál átmetszzük a bőrt, a bőr alatti szöveteket, pólyákat, izmokat, izületi tokot, amely képletek későbbi gyógyulása ill. hegesedése az arthroszkóphoz képest lassítja a gyógyulás menetét.

Az arthroszkópia legnagyobb előnye: hogy az izület arthroszkóppal sokkal jobban átnézhető (bizonyos vállbetegségek pld. csak arthroszkóppal diagnosztizálhatók),

mivel sokkal kisebb traumával jár a hagyományos feltáráshoz képest lerövidül a gyógyulási idő, eredményesebb lesz a lábhasználat, csökken a funkciókiesés miatti izomsorvadás esélye.

Az arthroszkópiával lerövidül a műtéti idő, csökkennek a műtét alatti fájdalmak, ezért megnő az altatás biztonsága (nem szükséges mély altatás).

Csökkennek a műtét utáni ill. a felépülés alatti fájdalmak, nincs szükség hosszabb távon adott fájdalomcsillapítókraés végül nem marad műtéti heg, nem marad látható nyoma a beavatkozásnak.

Tudni kell viszont hogy nem minden műtét oldható meg arthroszkóposan, pld. egy csípőprotrézis beültetése nem oldható meg arthroszkóp segítségével.

ArthroszkópiaAz arthroszkópos műtétek leggyakoribb indikációi az izületi porcleválások, főleg a könyök ill. vállizület esetén. Klinikánkon leggyakrabban a könyökizületi diszplázia miatt kialakult porcleválásokat műtjük arthroszkóp segítségével, de gyakoriak a vállizület porcleválásainak (OCD) arthroszkópos műtétei is.

Az arthroszkópos könyök diszplázia műtéteink összeköthetők lézerkezeléssel ill. - amennyiben szükséges - hyaluronsavas izületi feltöltéssel vagy őssejt kezeléssel a még hatékonyabb és gyorsabb felépülés érdekében.