Nyitva tartás: Hétköznap: 8.00-19.00, Hétvégén: 9.00-11.00

+36 27 330-195 | +36 20 317-0988 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Diszplázia műtétek

A csípődiszplázia miatt sántító ill. mozgászavarral közlekedő kutyák esetében gyakran indokolt lehet diszplázia műtét elvégzése, fájdalmaik ill. mozgászavaruk megszüntetése céljából.

Ezek a csípődiszplázia műtétek lehetnek megelőző jellegűek, mint pld. a fiatalkori fancsonti fúzió ill. a háromszoros medencei oszteotómia, vagy un. izületmegszüntető-fájdalomcsillapító műtétek mint a combcsontfej resectio ill. a csípőprotézis beültetés. Minden diszplázia műtét feltétele a kutya már meglévő mozgászavara ill. sántasága, aminek elbírálásához állatorvosi vizsgálatra van szükség.

Klinikánkon egyedülállóan kiemelt szinten foglalkozunk a diszplázia műtéti megoldásaival. Sebészeti Központunkban minden világszerte ismert diszplázia műtét megoldható. Műtéteink sikeréhez a nagy szakmai gyakorlat, a folyamatos továbbképzések, a korszerű műszerpark ill. a kiemelkedő minőségű implantátumok egyaránt hozzájárulnak.

A diszplázia műtétek a ma ismert legbiztonságosabb altatásban, isofluranos gépi altatásban folynak, a betegek állandó monitorozása (légzésfigyelő ill. pulsoximéteres monitorok) közben, megnövelve ez által az altatás biztonságát.

Az általunk végzett háromszoros medencei oszteotómiát az USA-ban kifejlesztett szögstabil! HMO-lemezzel végezzük, Magyarországon egyedülállóan, amivel a műtéti kockázatok esélye minimálisra csökkenthető.

Diszplázia műtét HMODiszplázia műtét HMO

A kutyák csípőizületi protézisének beültetéséhez kifejezetten a kutyák részére gyártott csípőprotézist ill. antibiotikum tartalmú csontcementet használunk az eredményesebb protézis beületés érdekében.

CsípőműtétCsípőműtét

www.diszplázia.hu.

A könyökdiszplázia kialakulása már fiatalkorban megkezdődik, amikor még kezdetben tünetmentes a kutyák mozgása. A fiatalkorban szűrővizsgálattal megállapított könyökdiszplázia esetén arthroszkóppal, sebészeti feltárás nélkül megelőzhetjük a diszplázia súlyosabb formájának kialakulását, a könyökízületben ekkor már levált porcok eltávolításával, szükség esetén az egyik alkarcsont oszteotómiájával (ez utóbbira ritkábban van szükség).

Az idősebb, már sántaságot produkáló kutyák esetén is a legtöbb esetben a levált porc arthroszkópos eltávolítása sokszor végleges megoldást jelent a már meglévő sántaságra.

DiszpláziaműtétekDiszpláziaműtétek

A legsúlyosabb esetekben, súlyos porckopások esetén az egyedüli megoldás a könyökprotézis (CUE) beültetése, ami biztosítja a fájdalommentes járást ill. a gyógyszer mentes életet.

Ezt az eljárást nemcsak Magyarországon, de a Közép-Kelet Európai régióban is egyedülállóan klinikánkon végezzük. Dr. Muka Péter Pál nemzetközi könyök protézis kurzus oklevéllel rendelkezik

A diszplázia műtéteket követően teljes körű fizioterápiás kezelést biztosítunk betegeink részére a mihamarabbi felépülés érdekében.